Vállalkozói fórumot tartottak Hódmezővásárhelyen

Vállalkozói fórumot tartottak Hódmezővásárhelyen 2018. április 26-án melynek helyszínéül a hódmezővásárhelyi Agrárcentrum szolgált. A fórumokon való egyesületi részvétel elsődleges célja, hogy a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület pályázati felhívásai bemutatásra kerüljenek. A fórumokon a Széchenyi Programiroda munkatársai elsősorban a GINOP programokat, a Nemzeti Vidék Hálózat előadója a Vidékfejlesztési Programot, a munkaszervezet képviselője pedig a LEADER helyi felhívásokat mutatta be, annak a többi programmal való kiegészítő jellegét taglalva.

A találkozó tárgya a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. és a Nemzeti Vidék Hálózat pályázati fóruma, amelyen az elérhető, népszerű pályázati lehetőségekről esett szó, mind vállalkozások, mind a lakosság számára.

Előadók személyében köszönthették SAROK KRISZTIÁN – tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., PIROS SZILVIA – MKB Bank Zrt. junior kisvállalati tanácsadó, SZALAY TAMÁS – Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Munkaszervezet vezető, BENKŐ ZSOLT – MNVH Területi felelőst az ott megjelent érdeklődők. Jelenléti ív szerint ez alkalommal 14 fő ismerte meg a pályázati felhívásokat.

A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a stratégia intézkedései iránt, hiszen korábbi LEADER pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A stratégiatervezés előzményekről szóló ismertetést követően a megjelent intézkedések részletesen bemutatásra kerültek.

A fórum helyszínén az önkormányzati, a vállalkozói és a civil szféra képviselői is megjelentek. A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a felhívások iránt, hiszen korábbi Leader pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A tervezési előzményekről szóló beszámolót követően a tervezett intézkedések részletesen bemutatásra kerültek. Figyelembe véve a rendelkezésre álló forrás mértékét a tervezett projektekkel kapcsolatban számtalan kérdés fogalmazódott meg, amit a munkaszervezet helyben megválaszolt, illetve feljegyzés után megvizsgált. A fórum előadói komplexitása biztosította, hogy a pályázatok iránt érdeklődő ügyfél megtalálja a vállalkozása, vagy szervezete számára elérhető forrásokról szóló szakszerű információkat.  Az előadásokat követően az érdeklődők helyben megkeresték az egyes pályázati területek előadóit és közvetlenül, részletekbe menően be tudták mutatni a fejlesztési elképzeléseiket, majd ennek ismeretében személyre szabott válaszokat kaptak a programokat ismerő szakemberektől.