2018. március 5.-ei vállalkozói fórum Magyarcsanádon

A 2018. március 5.-ei vállalkozói fórum Magyarcsanádon a Művelődési házban került megrendezésre, melynek tárgya: A Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület pályázati fóruma, amelyen az elérhető, népszerű pályázati lehetőségekről esett szó, mind vállalkozások, mind a lakosság számára.

A fórumon ezúttal az alábbi témájú előadás hangzott el:

Térségi vállalkozások fejlesztése – A helyi LEADER program felhívásai

Előadó: Szalay Tamás – Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Munkaszervezet vezető

A fórumokon való egyesületi részvétel elsődleges célja, hogy a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesületpályázati felhívásai bemutatásra kerüljenek. A fórumon munkaszervezet képviselője a LEADER helyi felhívásokat mutatta be, annak a többi programmal való kiegészítő jellegét taglalva.

A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a stratégia intézkedései iránt, hiszen korábbi LEADER pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A stratégiatervezés előzményekről szóló ismertetést követően a megjelent intézkedések részletesen bemutatásra kerültek.

A helyszínen az önkormányzati, a vállalkozói és a civil szféra képviselői is megjelentek. A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a felhívások iránt, hiszen korábbi Leader pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A tervezési előzményekről szóló beszámolót követően a tervezett intézkedések részletesen bemutatásra kerültek. Figyelembe véve a rendelkezésre álló forrás mértékét a tervezett projektekkel kapcsolatban számtalan kérdés fogalmazódott meg, amit a munkaszervezet helyben megválaszolt, illetve feljegyzés után megvizsgált.

A fórum előadójának komplexitása biztosította, hogy a pályázatok iránt érdeklődő ügyfél megtalálja a vállalkozása, vagy szervezete számára elérhető forrásokról szóló szakszerű információkat.  Az előadást követően az érdeklődők helyben megkereshették a pályázati felhívások előadóját és közvetlenül, részletekbe menően be tudták mutatni a fejlesztési elképzeléseiket, majd ennek ismeretében személyre szabott válaszokat kaptak a programokat ismerő szakembertől.

A pályázati felhívásainkat 7 fő ismerte meg jelenléti ív szerint.

Makó, 2018. március 5.

Szalay Tamás mv.