Vállalkozói fórumot tartottak Csanádpalotán

Vállalkozói fórumot tartottak Csanádpalotán a Művelődési házban 2017. November 15-én, melynek fő témája a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. és a Nemzeti Vidék Hálózat pályázati fóruma, amelyen az elérhető, népszerű pályázati lehetőségekről esett szó, mind vállalkozások, mind a lakosság számára. Előadók személyében Nagy Attilát (tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.) Szalay Tamást (Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Munkaszervezet vezető) és Benkő Zsoltot MNVH Területi felelőst köszönthették a résztvevők. A pályázati felhívásainkat 18 fő ismerte meg jelenléti ív szerint.

 

A fórumokon való egyesületi részvétel elsődleges célja, hogy a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesületpályázati felhívásai bemutatásra kerüljenek. A fórumokon a Széchenyi Programiroda munkatársai elsősorban a GINOP programokat, a Nemzeti Vidék Hálózat előadója a Vidékfejlesztési Programot, a munkaszervezet képviselője pedig a LEADER helyi felhívásokat mutatta be, annak a többi programmal való kiegészítő jellegét taglalva. A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a stratégia intézkedései iránt, hiszen korábbi LEADER pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A stratégiatervezés előzményekről szóló ismertetést követően a megjelent intézkedések részletesen bemutatásra kerültek. A fórumokon a Programiroda és Nemzeti Vidék Hálózat előadói mellett a munkaszervezet képviselője vetítéssel kísért előadás formájában bemutatta a helyi felhívások kivonatait. Minden helyszínen az önkormányzati, a vállalkozói és a civil szféra képviselői is megjelentek.

 

A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a felhívások iránt, hiszen korábbi Leader pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A tervezési előzményekről szóló beszámolót követően a tervezett intézkedések részletesen bemutatásra kerültek. Figyelembe véve a rendelkezésre álló forrás mértékét a tervezett projektekkel kapcsolatban számtalan kérdés fogalmazódott meg, amit a munkaszervezet helyben megválaszolt, illetve feljegyzés után megvizsgált. A fórum előadói komplexitása biztosította, hogy a pályázatok iránt érdeklődő ügyfél megtalálja a vállalkozása, vagy szervezete számára elérhető forrásokról szóló szakszerű információkat.  Az előadásokat követően az érdeklődők helyben megkeresték az egyes pályázati területek előadóit és közvetlenül, részletekbe menően be tudták mutatni a fejlesztési elképzeléseiket, majd ennek ismeretében személyre szabott válaszokat kaptak a programokat ismerő szakemberektől.