2017 November 27-ei vállalkozói fórum Földeákon

A 2017 November 27-ei vállalkozói fórum Földeákon a Művelődési házban lett megrendezve. A résztvevők A Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesületről, az elérhető, népszerű pályázati lehetőségekről, mind vállalkozások, mind a lakosság számára kaphattak információt.

A fórumon az alábbi témájú előadások hangzottak el:

A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Előadó: Nagy Attila – tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Előadó: Nagy Attila – tanácsadó, Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

Térségi vállalkozások fejlesztése – A helyi LEADER program felhívásai

Előadó: Szalay Tamás – Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Munkaszervezet vezető

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai, fejlesztési lehetőségek

Benkő Zsolt – MNVH Területi felelős

A pályázati felhívásainkat 16 fő ismerte meg jelenléti ív szerint.

A fórumokon való egyesületi részvétel elsődleges célja, hogy a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesületpályázati felhívásai bemutatásra kerüljenek. A fórumokon a Széchenyi Programiroda munkatársai elsősorban a GINOP programokat, a Nemzeti Vidék Hálózat előadója a Vidékfejlesztési Programot, a munkaszervezet képviselője pedig a LEADER helyi felhívásokat mutatta be, annak a többi programmal való kiegészítő jellegét taglalva.

A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a stratégia intézkedései iránt, hiszen korábbi LEADER pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A stratégiatervezés előzményekről szóló ismertetést követően a megjelent intézkedések részletesen bemutatásra kerültek.

A fórumokon a Programiroda és Nemzeti Vidék Hálózat előadói mellett a munkaszervezet képviselője vetítéssel kísért előadás formájában bemutatta a helyi felhívások kivonatait. Minden helyszínen az önkormányzati, a vállalkozói és a civil szféra képviselői is megjelentek. A fórumokon résztvevők fokozott érdeklődést mutattak a felhívások iránt, hiszen korábbi Leader pályázatok kapcsán már sok térségbeli szerzett forrást fejlesztéseihez. A tervezési előzményekről szóló beszámolót követően a tervezett intézkedések részletesen bemutatásra kerültek. Figyelembe véve a rendelkezésre álló forrás mértékét a tervezett projektekkel kapcsolatban számtalan kérdés fogalmazódott meg, amit a munkaszervezet helyben megválaszolt, illetve feljegyzés után megvizsgált. A fórum előadói komplexitása biztosította, hogy a pályázatok iránt érdeklődő ügyfél megtalálja a vállalkozása, vagy szervezete számára elérhető forrásokról szóló szakszerű információkat.  Az előadásokat követően az érdeklődők helyben megkeresték az egyes pályázati területek előadóit és közvetlenül, részletekbe menően be tudták mutatni a fejlesztési elképzeléseiket, majd ennek ismeretében személyre szabott válaszokat kaptak a programokat ismerő szakemberektől.